Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Χορτοκοπτικό, πως επιλέγουμε και τι πρέπει να προσέξουμε


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
10 Μαρτίου 2023

Τι κατηγορίες υπάρχουν και που χρησιμοποιείται η κάθε μία από αυτές;


Τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε χορτοκοπτικό μηχάνημα;


Τα χορτοκοπτικά είναι από τα βασικότερα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για να κόψουμε χόρτα και μικρούς θάμνους .


Οι τρεις (3) βασικές κατηγορίες των χορτοκοπτικών είναι οι εξής :

  • Βενζινοκίνητα
  • Ηλεκτρικά
  • Μπαταρίας


Πως επιλέγουμε χορτοκοπτικό;

Για να επιλέξουμε το κατάλληλο χορτοκοπτικό θα πρέπει να ξέρουμε το είδος τις βλάστησης που θέλουμε να καθαρίσουμε, το μέγεθος της έκτασης, την μορφολογία του εδάφους αλλά και πόσο συχνά θα είναι η χρήση του.


Το είδος της βλάστησης θα μας καθοδηγήσει στο να επιλέξουμε την κατάλληλη ισχύ που πρέπει να έχει το χορτοκοπτικό. Το μέγεθος της έκτασης θα μας καθοδηγήσει στο να επιλέξουμε το είδος του χορτοκοπτικού.


Η μορφολογία του εδάφους έχει και αυτό την δική του σημασία καθώς δεν είναι όλα τα χορτοκοπτικά κατάλληλα για όλα τα εδάφη.

Για παράδειγμα το χορτοκοπτικό με ρόδες δεν είναι κατάλληλο για ανώμαλο έδαφος με πέτρες κτλ.


Η συχνότητα που θα χρησιμοποιούμε το χορτοκοπτικό σε συνδυασμό με το μέγεθος της έκτασης είναι πολύ σημαντικό για το πόσο ξεκούραστη θα είναι η διαδικασία της χορτοκοπής.


Τα βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά είναι τα πιο διαδεδομένα που συναντάμε στην Ελληνική αγορά.

Υπάρχουν και εκεί υποκατηγορίες όπως χορτοκοπτικά με ενιαίο σωλήνα ( μπαστούνι) , χορτοκοπτικό με διαιρούμενο σωλήνα για εύκολη μεταφορά και τροχήλατα χορτοκοπτικά που κινούνται με ρόδες.


Ο κινητήρας που χρησιμοποιούν είναι συνήθως δίχρονος (2Τ) αλλά υπάρχουν και κάποια με τετράχρονο κινητήρα. Ανάλογα την ισχύ τους τα χαρακτηρίζουμε χορτοκοπτικά όταν έχουν ισχύ έως 2hp και θαμνοκοπτικά όταν έχουν ισχύ άνω των 2.5hp καθώς έχουν την δυνατότητα να κόψουν θάμνους και μικρά δέντρα.


Στα πλεονεκτήματα τους ότι έχουν πολύ μεγάλη αυτονομία, ελευθερία κινήσεων και είναι κατάλληλα για μικρές και μεγάλες εκτάσεις. Σαν μειονέκτημα θα αναφέρω μόνο ότι είναι πολύ θορυβώδες.


Τα ηλεκτρικά χορτοκοπτικά είναι κατάλληλα για εργασίες κυρίως σε κήπους και αυλές σπιτιών. Έχουν μικρό μέγεθος, χαμηλό βάρος, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση και η λειτουργία τους έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Στα μειονεκτήματα τους είναι ότι απαιτείται ρεύμα στον χώρο που θα τα χρησιμοποιήσουμε όπως και ο περιορισμός που έχουμε ανάλογα το μήκος του καλωδίου που θα χρησιμοποιήσουμε.


Τα χορτοκοπτικά μπαταρίας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας . Υπάρχουν ερασιτεχνικά αλλά και επαγγελματικά μοντέλα με πολύ μεγάλη ισχύ αντίστοιχη με αυτή τον χορτοκοπτικών βενζίνης. Στα πλεονεκτήματα τους είναι το χαμηλό τους βάρος , έχουν μικρό μέγεθος και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση. Η σχεδόν αθόρυβη λειτουργίας τους τα κάνει ιδανικά για χρήση σε αστική ή κατοικημένη περιοχή για αυτό τον λόγο τα επιλέγουν και επαγγελματίες κηποτέχνες. Σαν μειονέκτημα θα μπορούσα να αναφέρω την μικρή αυτονομία που μπορεί να έχουν.


Η αυτονομία του εκάστοτε χορτοκοπτικού μπαταρίας είναι ανάλογη με την χωρητικότητα της μπαταρίας που έχουμε επιλέξει.


Έχοντας δοκιμάσει αρκετά χορτοκοπτικά μηχανήματα θα σας προτείνω μερικά από αυτά που έχω ξεχωρίσει και έχω επιλέξει στις συλλογές που έχω φτιάξει στον προσωπικό μου λογαριασμό μέσω του BestPrice.gr για να τα βρούμε στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς .


Η αρχή θα γίνει με τα Χορτοκοπτικά βενζίνης.


1)Ruris DAC 310

2)Nakayama PB7500

3)Visco VC517R-A Evo

Συλλογή BestPrice : Χορτοκοπτικά βενζίνης   


Θαμνοκοπτικά Βενζίνης


1)Visco VC633R-A Evo

2)Oleo-Mac BCH-500T

3)Oleo-Mac BC550 Master

Συλλογή BestPrice : Θαμνοκοπτικά Βενζίνης 


Χορτοκοπτικά και Θαμνοκοπτικά Μπαταρίας


1)Ingco CSTLI202522

2)Ego ST1300E-S

3)Husqvarna 520iRX

Συλλογή BestPrice :  Χορτοκοπτικά και Θαμνοκοπτικά Μπαταρίας