Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Χορτοκοπτικό Μπαταρίας EGO Power+ ST1613E-T με τεχνολογία Powerload και Line-IQ


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
14 Απριλίου 2023

Επαγγελματικών προδιαγραφών χορτοκοπτικό μπαταρίας υψηλής τεχνολογίας

 
Πρόκειται για το καινούργιο μοντέλο χορτοκοπτικού μηχανήματος της εταιρείας Ego Power+ με την τεχνολογία Powerload που με το πάτημα ενός κουμπιού τυλίγει αυτόματα την μεσινέζα στην κεφαλή.

Επίσης είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που εισάγει την τεχνολογία Line-IQ στα μηχανήματα της.

Με την τεχνολογία Line-IQ το μήκος της μεσινέζας θα διατηρείται αυτόματα στο ιδανικό μήκος , αυτόματα κατά την διάρκεια των εργασιών χωρίς να χρειάζεται να σταματάμε την εργασία μας ή να χτυπάμε την κεφαλή στο έδαφος για να μεγαλώσει το μήκος της μεσινέζας όπως γίνεται στις απλές αυτόματες κεφαλές .

Το χορτοκοπτικό EGO Power+ ST1613E-T θα το ξεχωρίσουμε εκτός από την υψηλή τεχνολογία που διαθέτει αλλά και για την υψηλή ποιότητα κατασκευής του , την δύναμη και το χαμηλό του βάρος. Το μοτέρ που χρησιμοποιεί είναι Brushless χωρίς ψήκτρες και βρίσκεται στο κάτω μέρος του μηχανήματος.

Η κεφαλή παίρνει κίνηση απευθείας από το μοτέρ χωρίς να έχουμε απώλεια ισχύος.

Διαθέτει δύο ταχύτητες όπου στην πρώτη ταχύτητα έχουμε από 3500 έως 4800 στροφές ανά λεπτό. Στην δεύτερη ταχύτητα έχουμε από 4000 έως 5500 στροφές ανά λεπτό.

Το μήκος του μηχανήματος είναι 1.65cm αλλά έχει την δυνατότητα να φτάσει έως 1.85cm καθώς είναι πτυσσόμενο. Το πλάτος κοπής είναι 40cm και η μεσινέζα που χρησιμοποιεί είναι στριφτή με διάμετρο 2.4mm.

Το EGO Power+ ST1613E-T έρχεται στην αρχική του συσκευασία με μια μπαταρία χωρητικότητας 4ah και φορτιστή.
Η αυτονομία του χορτοκοπτικού είναι ανάλογα την χωρητικότητα της μπαταρίας που θα χρησιμοποιήσουμε.

Χρόνοι λειτουργίας:

Μπαταρία 2.5Ah / 40 λεπτά
Μπαταρία 4.0Ah / 60 λεπτά
Μπαταρία 5.0Ah / 85 λεπτά
Μπαταρία 7.5Ah / 125 λεπτά
Μπαταρία 10.0Ah / 165 λεπτά


Το βάρος του χορτοκοπτικού χωρίς μπαταρία είναι στα 3.5kg ενώ με την μπαταρία χωρητικότητας 4Αh είναι στα 5.9kg.

Η εταιρεία ΕGO Power+ είναι μια από τις ποιο γνωστές εταιρείες σε μηχανήματα μπαταρίας.

Διαθέτει μια αποκλειστική τεχνολογία μπαταρίας λιθίου στα 56V ARC. Σχεδόν όλα τα μηχανήματα της έχουν κοινές μπαταρίες δίνοντας την δυνατότητα με μια μπαταρία και ένα φορτιστή να είναι συμβατά σε διάφορα μηχανήματα της ίδιας εταιρείας. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται πάρα πολύ κόστος αγοράς ενός μηχανήματος της εταιρείας EGO Power+ καθώς θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο το μηχάνημα χωρις μπαταρία και φορτιστή.

Μετά τις απαραίτητες δοκιμές η προσωπική άποψη είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό χορτοκοπτικό μηχάνημα ιδανικό για εργασίες σε κήπους εντός πόλεως ή ξενοδοχειακές μονάδες και για αυτό τον λόγο επιλέγονται από επαγγελματίες κηπουρούς.
Οι δοκιμές έγιναν σε ένα ελαιώνα μου με πυκνή και σε μεγάλο ύψος βλάστηση (χόρτα) ώστε να καταγράψω τις δυνατότητες του.

Πραγματικά μπόρεσε και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε όλες τις δοκιμασίες δείχνοντας μας ότι διαθέτει την ανάλογη ισχύ που χρειάζεται να έχει ένα επαγγελματικό μηχάνημα μπαταρίας. Κατά την διάρκεια της δοκιμής όταν η μεσινέζα ερχόταν σε επαφή με κάποια πολύ σκληρή επιφάνεια και κοβόταν, το μηχάνημα αύξανε αυτόματα τις στροφές ρυθμίζοντας με αυτό τον τρόπο το μήκος της μεσινέζας.

Επίσης η τροφοδοσία της μεσινέζας στην κεφαλή είναι πολύ απλή απλά περνώντας την μεσινέζα μέσα από την κεφαλή και ρυθμίζοντας να έχει το ίδιο μήκος και από τις δύο πλευρές, μετά πατώντας το κουμπί τυλίγεται αυτόματα !

Το κόστος του χορτοκοπτικού EGO Power+ ST1613E-T με την μπαταρία 4Ah και φορτιστή είναι στα 624,80€ και θα το βρείτε στο Γεωπονικό Κατάστημα Κοντόπουλος.