Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Τηλεχειριζόμενος καταστροφέας με σφυριά AS 1000 OVIS RC


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
2 Ιουνίου 2023

Ακούγοντας την λέξη " τηλεχειριζόμενο" αμέσως καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο μηχάνημα!!



Η δυνατότητα τηλεχειρισμού σε συνδυασμό με την υψηλή ιπποδύναμη του μηχάνηματος το κάνουν ιδανικό για πρανή αυτοκινητοδρόμων, για λεκάνες απορροής,για κοίτες ποταμών, για φωτοβολταϊκά πάρκα και γενικά για δυσπρόσιτες περιοχές με μεγάλες κλίσεις, που δεν είναι εφικτό να γίνουν εργασίες με μεγαλύτερα μηχανήματα.


Χάρη στο πολύ χαμηλό συνολικό ύψος του μηχανήματος (69 cm) και τον “χωμένο” κινητήρα Vanguard Professional ο καταστοφέας πετυχαίνει ένα ιδανικά χαμηλό κέντρο βάρους για να μπορεί να λειτουργεί σε τεράστιες κλίσεις και κάτω από εμπόδια (φωτοβολταϊκά πάνελ, μπαριέρες κλπ).


Το βάρος του είναι στα 395 kg ενώ η κατανομή του βάρους και η κατασκευή του επιτρέπουν τις εργασίες σε πάνω από 50 μοίρες κλίση.


Η κίνηση του μηχανήματος γίνεται με ερπύστριες δίνοντας μέγιστη πρόσφυση σε σαθρό και με μεγάλη κλίση έδαφος.


Το κοπτικό μέρος αποτελείται από 56 σφυριά ( μαχαίρια) ή 28 ζευγάρια μαχαιριών που σχηματίζουν το σχήμα Υ. Τα μαχαίρια έχουν δυνατότητα κοπής και από τις δύο πλευρές ώστε να υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής τους σε περίπτωση ζημιάς. Στα θετικά η πολύ εύκολη αντικατάσταση των μαχαιριών ακόμα και στο πεδίο εργασιών με την χρήση ενός εργαλείου ξεβιδώνοντας μια βίδα.


Το ωφέλιμο πλάτος του κοπτικού στοιχείου είναι 100 cm ενώ η ρύθμιση ύψους κοπής ρυθμίζετε από 3 εως 11cm ύψος .


Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο B&S Vanguard V-Twin 627cm³ κυβικά και έχει μέγιστη ιπποδύναμη 23hp.


Η μετάδοση της κίνησης στο κοπτικό μέρος πραγματοποιείται άμεσα χωρίς απώλειες με ιμάντα.

Η διαστάσεις του μηχανήματος είναι 184cm μήκος , 112cm πλάτος και 69cm ύψος. Το μπροστινό μέρος του μηχανήματος που είναι το κοπτικό στοιχείο σηκώνεται μειώνοντας το μήκος σε 159cm για ακόμα πιο εύκολη μετακίνηση ή μεταφορά.


Η ταχύτητα που κινείται ο καταστροφέας είναι ρυθμιζόμενη από 0 έως 5km/h τόσο για κίνηση εμπρός αλλά και όπισθεν.


 Οι δοκιμές έγιναν σε διαφορετικά τεραιν εδάφους με σκοπό να καταγράψω την αποτελεσματικότητα αλλά και τις δυνατότητες του μηχανήματος.


Έγιναν δοκιμές σε καλαμιώνες με ύψος έως και 4m, σε βαλτώδες έδαφος όπου ο καταστροφέας κινήθηκε πολύ άνετα και αποτελεσματικά με ασφάλεια.


Μεταφέρθηκε με το τρέιλερ που διαθέτω σε χωράφι με θάμνους ύψους έως και 1.5m , οπού πολύ γρήγορα , χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση μπόρεσε και καθάρισε τον χώρο θρυμματίζοντας τους θάμνους αλλά και ένα μικρό δεντράκι που βρέθηκε μπροστά του με διάμετρο 5cm .


Για να καταγράψω την αποτελεσματικότητα του και σε ανώμαλο έδαφος με μεγάλη κλίση μεταβήκαμε στο βουνό σε έναν ακαλλιέργητο ελαιώνα.


Κατά την διάρκεια των δοκιμών έγιναν εργασίες καθαρισμού σε έδαφος με μεγάλη κλίση με θάμνους και πέτρες . Τα μαχαίρια του καταστροφέα ήρθαν σε επαφή αρκετές φορές με πέτρες χωρίς να υποστούν ζημιά.


Ο τηλεχειρισμός του ήταν πολύ εύκολος καθώς κινήθηκε πολύ αποτελεσματικά και με ασφάλεια μεταξύ βαθμίδων ( πεζούλες ). Στο τέλος έγινε καθαρισμός σε ξυλώδεις θάμνους ( πρίνους, πουρνάρια) που εκεί φάνηκε ακόμα πιο πολύ η αποτελεσματικότητα και οι δυνατότητες του.


Η κίνηση του καταστροφέα με ερπύστριες, το ιδανικό του βάρος σε συνδυασμό με την ισχύ του κινητήρα το κάνουν εξαιρετικά αποτελεσματικό για δύσκολα και δύσβατα εδάφη.


Το κόστος του καταστροφέα AS 1000 OVIS RC είναι 34.870,00€ + ΦΠΑ και θα το βρείτε στην  Γεωμηχανική Αθηνών ΕΠΕ  μιας και είναι αντιπρόσωπος Ελλάδας για την εταιρεία AS Motor.


Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την εταιρεία Γεωμηχανική Αθηνών για την ευκαιρία αλλά και δυνατότητα που μου έδωσε να "τεστάρω" τον τηλεχειριζόμενο καταστροφέα της εταιρείας AS MOTOR - AS 1000 OVIS RC σε πραγματικές και δύσκολες καταστάσεις σε ελαιώνες της Λέσβου !