Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Τηλεσκοπικό Κονταροπρίονο Μπαταρίας Zanon ZP190LA


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
9 Μαρτίου 2024

Ισχυρό κοντραροπρίονο μπαταρίας με αθόρυβη λειτουργιά και χαμηλό βάρος.



Η χρήση ενός κονταροπριόνου μας επιτρέπει να κάνουμε κοπές σε μεγάλο ύψος.


Τα προηγούμενα χρόνια επικρατούσαν στην αγορά τα βενζινοκίνητα κονταροπρίονα, έχοντας μεγάλη ισχύ, αλλά ταυτόχρονα θορυβώδη λειτουργία και αυξημένο βάρος.


Πλέον στην αγορά έχουν κάνει την εμφάνισή τους κονταροπρίονα μπαταρίας, όπου ξεχωρίζουν για το πολύ μικρό τους μέγεθος, αλλά και το χαμηλό τους βάρος.


Το σημερινό κονταροπρίονο που θα σας παρουσιάσω ανήκει σε αυτή την κατηγορία και είναι το τηλεσκοπικό κονταροπρίονο μπαταρίας της εταιρίας ZANON, μοντέλο ZP-190 LA.


Πρόκειται για μία από τις καλύτερες προτάσεις στην αγορά, καθώς έχει εξαιρετική ποιοτική κατασκευή, χαμηλό βάρος με αυτόματη αντλία λίπανσης, τηλεσκοπικό άξονα που παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης του ανάλογα με το ύψος κοπής, χαμηλό βάρος που το καθιστά ιδανικό για πολύωρη χρήση αλλά και για κοπές με ακρίβεια σε μεγάλο ύψος.


Έρχεται στην αρχική του συσκευασία με δύο μπαταρίες των 21V (μέγιστο) και χωρητικότητα 5Ah.


Η λάμα που χρησιμοποιεί έχει μήκος 20cm και μέγιστη διάμετρο κοπής 180 mm. Η αλυσίδα είναι 1/4 με πάχος οδηγού 1,1mm και μέγιστη ταχύτητα κοπής 8m/s. Διαθέτει αυτόματη αντλία λαδιού για τη λίπανση της αλυσίδας, με πολλές δυνατότητες ρύθμισης της αντλίας ρυθμίζοντας τη συχνότητα, καθώς και την ποσότητα του λαδιού που θα δίνει.


Είναι τηλεσκοπικό ρυθμίζοντας το μήκος του από 1,78 έως 2,58cm, προσφέροντας τη δυνατότητα κοπής σε μεγάλο ύψος.


Το βάρος του με τη μπαταρία τοποθετημένη είναι 3226gr.


Στα πλαίσια των δοκιμών, πραγματοποιήθηκαν εργασίες κλάδεματος σε ελαιώνα, επιτυγχάνοντας κοπές σε μεγάλο ύψος με ακρίβεια. Για να καταγραφεί η αυτονομία με μία μπαταρία, πραγματοποιήθηκαν 138 συνεχόμενες κοπές σε ξύλο ελιάς διαμέτρου 10 έως 13cm. Η αυτονομία της μπαταρίας επηρεάζεται ανάλογα με την σκληρότητα αλλά και τη διάμετρο κοπής του ξύλου.


Αν κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα το βρείτε με δύο μπαταρίες και φορτιστή στην τιμή των 450.00€ έως 470.00€ .


Ο επίσημος διανομέας του κονταροπριόνου στην ελληνική αγορά είναι η εταιρεία Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ, με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.