Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Συντήρηση Θαμνοκοπτικού


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
19 Απριλίου 2024

Η σωστή συντήρηση εξασφαλίζει λειτουργικότητα και αξιοπιστία


Η συντήρηση ενός θαμνοκοπτικού είναι πολύ σημαντική, καθώς εξασφαλίζει τη σωστή και απροβλημάτιστη λειτουργία του μηχανήματος , αυξάνοντας και τη μακροζωία του.


Το κύριο μέρος ενός θαμνοκοπτικού είναι ο κινητήρας του. Για να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του, πρέπει να ελέγχουμε συχνά το μπουζί και να το καθαρίζουμε με ένα σπρέι ηλεκτρικών επαφών, αντικαθιστώντας το όταν χρειάζεται.


Προσωπικά, αλλάζω το μπουζί μία φορά το χρόνο, στα πλαίσια της ετήσιας συντήρησης.


Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που απαιτεί προσοχή είναι το φίλτρο αέρος, το οποίο πρέπει να είναι πάντα καθαρό για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα. Το καθαρίζουμε είτε με αέρα ,είτε το χτυπάμε ελαφρά σε μια επιφάνεια, ανάλογα με το είδος του φίλτρου και το αντικαθιστούμε όταν φθαρεί.


Στο ντεπόζιτο καυσίμου, υπάρχει και το φίλτρο βενζίνης, το οποίο πρέπει να ελέγχουμε συχνά και να αντικαθιστούμε όταν απαιτείται.


Χρησιμοποιούμε ένα αντισκωριακό όπως το WD-40 για να λιπαίνουμε τους μηχανισμούς του γκαζιού, έτσι ώστε να έχουν καλή επαναφορά.

Στο μπροστινό μέρος του θαμνοκοπτικού, η γωνιακή κεφάλη απαιτεί προσοχή, καθώς η προσθήκη γράσου είναι απαραίτητη για την προστασία των γραναζιών. Συμπληρώνουμε γράσο ανα κάποιες ώρες χρήσεις σύμφωνα με τον κατασκευαστή.


Σε όλα τα κινητά μέρη, χρησιμοποιούμε αντισκωριακό για τη σωστή λειτουργία και προστασία από διάβρωση, ενώ στα πλαστικά μέρη χρησιμοποιούμε σπρέι σιλικόνης για τη διατήρηση της ελαστικότητάς τους.


Εκτός από τη σωστή συντήρηση του μηχανήματος, είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή και στο καύσιμο που χρησιμοποιούμε. Η βενζίνη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο "φρέσκια" και να αποθηκεύεται σε κατάλληλα μπετονιά, ενώ το λάδι μίξης πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας για προστασία του κινητήρα.


Πάντα ακολουθούμε την αναλογία μίξης που προτείνει ο κατασκευαστής.


Τέλος, η συντήρηση εξασφαλίζει αξιοπιστία λειτουργίας αλλά και οικονομία καυσίμου.