Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Οδηγός Αγοράς Πλυστικού Μηχανήματος


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
26 Μαίου 2023

Η χρήση ενός πλυστικού μηχανήματος υψηλής πίεσης είναι πάρα πολλές!


Οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούμε για να πλένουμε τα αυτοκίνητα , τις μηχανές, τα ποδήλατα ή την αυλή του σπιτιού μας.


Στην εμπόριο συναντάμε πολλά μοντέλα πλυστικών με αρκετά μεγάλη διακύμανση στις τιμές τους αλλά και στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.


Ποιες είναι οι κατηγορίες των πλυστικών μηχανημάτων , με τι κριτήρια επιλέγουμε αλλά και τι πρέπει να προσέξουμε;


Τα πλυστικά μηχανήματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Μπαταρίας
  • Ρεύματος ( Ηλεκτρικά)
  • Βενζίνης


Η πρώτη κατηγορία είναι τα μπαταρίας που προορίζονται κυρίως για ερασιτεχνική χρήση χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Έχουν μικρό μέγεθος, δεν έχουν μεγάλες αποδόσεις αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους που δεν έχουμε ρεύμα. Έχουν την δυνατότητα να αντλούν νερό μέσω μιας σωλήνας τροφοδοτώντας με νερό το πλυστικό μηχάνημα. Έχουν αρκετά χαμηλό κόστος ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξουμε.


Η δεύτερη κατηγορία είναι τα πλυστικά ρεύματος και είναι η πιο διαδεδομένη κατηγορία πλυστικών μηχανημάτων που συναντάμε στην ελληνική αγορά.
Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε πλυστικά για ερασιτεχνική αλλά και για επαγγελματική χρήση με πολύ υψηλές αποδόσεις.
Μπορούμε να τα βρούμε στην αγορά με κόστος κάτω των 100€ για κάποιο μικρό ερασιτεχνικό μηχανήμα αλλά και άνω των 1000€ για ένα επαγγελματικό μηχανήματα υψηλής πίεσης.


Η τρίτη κατηγορία είναι τα βενζινοκίνητα πλυστικά αν και υπάρχουν μοντέλα που χρησιμοποιούν και κινητήρα πετρελαίου. Σε αυτή την κατηγορία τα πλυστικά χρησιμοποιούν ένα κινητήρα για να μεταδώσει κίνηση στην αντλία και έχουν πολύ υψηλές αποδόσεις.
Χρησιμοποιούνται για εργασίες όπου απαιτούνται υψηλές αποδόσεις σε χώρους που δεν υπάρχει ρεύμα είτε θέλουμε να έχουμε ελευθερία κινήσεων.
Το κόστος των βενζινοκίνητων πλυστικών είναι σχετικά υψηλό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες κατηγορίες.



Ένα από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής ενός πλυστικού είναι η χρήση του.

Για ποιο λόγο θέλουμε να αγοράσουμε ένα πλυστικό μηχάνημα;


Αν για παράδειγμα θέλουμε να πλένουμε το αυτοκίνητο μας ή γενικά αντικείμενα τότε θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα πλυστικό για ερασιτεχνική χρήση με απόδοση από 100 έως 150bar πίεση και παροχή νερού από 350 έως 500lt την ώρα.

Όταν έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις για να πλένουμε μεγάλες επιφάνειες ή χρειαζόμαστε πολύ υψηλή πίεση θα πρέπει να επιλέξουμε ένα μηχάνημα με πάνω από 180 bar πίεση και όσο το δυνατόν περισσότερα λίτρα παροχής νερού.


Επόμενο κριτήριο είναι η ισχύς του πλυστικού. Στα πλυστικά ρεύματος η ισχύς του μοτέρ μεταφράζεται σε Watt. Όσο πιο πολλά watt τόσο πιο ισχυρό είναι το μοτέρ που χρησιμοποιεί το πλυστικό μηχάνημα. Στα Βενζίνης η ισχύς μεταφράσετε σε ίππους ανάλογα τον κινητήρα.


Η πίεση που μπορεί να "σηκώσει" το πλυστικό μηχάνημα κατά κάποιο τρόπο μας δείχνει τις δυνατότητες που έχει το πλυστικό αλλά και για την χρήση που προορίζεται. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε πλυστικού μηχανήματος όταν αναφέρονται στην μέγιστη πίεση,είναι η μέγιστη πίεση που μπορεί να φτάσει έστω και στιγμιαία το πλυστικό και όχι η συνεχή λειτουργία πίεσης του .


Η παροχή νερού του πλυστικού επίσης είναι πολύ βασικό κριτήριο επιλογής. Για μεγάλες επιφάνειες επιλέγουμε πλυστικά μηχανήματα με πολλά λίτρα παροχής νερού.


Από τα παραπάνω κριτήρια επιλογής πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός πλυστικού όπως της πίεσης ( bar ) και της παροχής νερού ( lt/h ) καθώς ο συνδυασμός αυτών των δύο μας δείχνουν τις πραγματικές δυνατότητες του μηχανήματος.


Στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Bestprice.gr έχω φτιάξει τρεις (3) συλλογές όπου προτείνω κάποια μοντέλα πλυστικών ανά κατηγορία.

Ρεύματος 

Βενζίνης

Μπαταρίας


Επίσης παρακάτω θα βρείτε και τα link από τα βίντεο παρουσίασης που έχω φτιάξει στο κανάλι μου για πλυστικά μηχανήματα.


F.F GROUP HPW 130 EASY

RURIS CLEAN POWER JET 1500

Πλυστικό Νερού Μπαταρίας NAGEA TOOLS


Περισσότερα μοντέλα πλυστικών μηχανημάτων μπορείτε να βρείτε  : ΕΔΩ