Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Κλαδευτικό Αλυσοπρίονο Βενζίνης HUSQVARNA T525 - Made in Japan


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
15 Δεκεμβρίου 2023

Επαγγελματικό κλαδευτικό αλυσοπρίονο βενζίνης, Ιαπωνικής κατασκευής με χαμηλό βάρος και υψηλή ισχύ.


Η εταιρία Husqvarna είναι παγκοσμίως γνωστή για τα αγροτικά της μηχανήματα, όπου τα ξεχωρίζουμε για την απόδοση και την αξιοπιστία τους.


Στο παρόν βίντεο, θα σας παρουσιάσω αλλά και θα δοκιμάσω το ελαφρύτερο κλαδευτικό αλυσοπρίονο της Husqvarna, το μοντέλο T525 με βάρος 2,7kg (χωρίς λάμα και αλυσίδα).



Το T525 διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό με βελτιστοποιημένο κέντρο βάρους για άνετη χρήση. Εξοπλίζεται με ισχυρό κινητήρα X-TORQ® χωρητικότητας 27 cm³ και ιπποδύναμη 1,5hp, προσφέροντας ταυτόχρονα εξοικονόμηση καυσίμου έως και 20%, χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων κατά 75%, καθώς και υψηλή ροπή σε σύγκριση με έναν συμβατικό δίχρονο κινητήρα.



Η λάμα του έχει μήκος 25cm και η αλυσίδα έχει βήμα 3/8" με πάχος οδηγού 1,3mm. Η ταχύτητα αλυσίδας στη μέγιστη ισχύ είναι 18,1 m/s.


Η ρυθμιζόμενη αντλία λαδιού επιτρέπει να επιλέγουμε την ποσότητα λαδιού που καταναλώνει η αλυσίδα για τη λίπανσή της ανάλογα με την εργασία που κάνουμε.



Η ποιότητα κατασκευής του είναι εξαιρετική, με ποιοτικά πλαστικά και πολύ προσεγμένο φινίρισμα. Το καρμπυρατέρ που χρησιμοποιεί είναι της εταιρείας WALBRO (Made in Japan). Επιπλέον, όλη η κατασκευή του αλυσοπρίονου Husqvarna T525 πραγματοποιείται στην Ιαπωνία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία του!



Στις δοκιμές, το κλαδευτικό αλυσοπρίονο Husqvarna T525 αποδείχθηκε εξαιρετικό με ομαλή και σταθερή λειτουργία που αντιλαμβανόμαστε εύκολα ακόμα και από τον ήχο του κινητήρα. Στα πλαίσια των δοκιμών πραγματοποιήθηκαν κοπές σε ξύλο ελιάς με μεγάλη διάμετρο, όπου το αλυσοπρίονο ανταποκρίθηκε με άνεση. Επίσης, η εκκίνησή του είναι παρα πολύ εύκολη, χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση του κορδονιού, λόγω του σχεδιασμού του κινητήρα και της μίζας, προσφέροντας μειωμένη αντίσταση στο κορδόνι εκκίνησης έως και 40%.



Ολοκληρώνοντας, θα έλεγα ότι είναι ένα επαγγελματικό κλαδευτικό αλυσοπρίονο, όπου ξεχωρίζει για την ποιότητα κατασκευής, την ισχύ του και το χαμηλό του βάρος. Κατάλληλο για το κλάδεμα μιας δεντροκαλλιέργειας, όπως έναν ελαιώνα, αλλά και για οτιδήποτε άλλη χρήση που απαιτεί ένα αξιόπιστο αλυσοπρίονο με χαμηλό βάρος, μεγάλη ισχύ και εύκολο χειρισμό για πολύωρη επαγγελματική χρήση!



Όταν χρησιμοποιούμε ένα αλυσοπρίονο, είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού. Η Husqvarna προσφέρει ένα Κιτ Προστατευτικού Εξοπλισμού που περιλαμβάνει Κράνος Προστασίας Classic, Περισκελίδες Προστασίας Classic (κλάση προστασίας 1 - 20m/s) & Γάντια Προστασίας Functional (16m/s).



Το συγκεκριμένο κιτ χρησιμοποιήθηκε και στο βίντεο κατά τη διάρκεια των δοκιμών.



 Οι περισκελίδες είναι one-size και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω από το κανονικό παντελόνι εργασίας.Το κράνος έχει χαμηλό βάρος και δεν κουράζει τον χειριστή, με ευχάριστη εντύπωση να μου κάνει η αποτελεσματικότητα των ωτοασπίδων, αλλά και το προστατευτικό του προσώπου που είναι από μεταλλική σίτα χωρίς να μειώνει σχεδόν καθόλου την ορατότητα του χειριστή!



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κλαδευτικό αλυσοπρίονο και το κόστος του, μπορείτε να ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: HUSQVARNA T525


Επίσης, για πληροφορίες σχετικά με το Κιτ Προστατευτικού Εξοπλισμού, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο : Κιτ Προστατευτικού Εξοπλισμού