Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Κλαδευτικό Αλυσοπρίονο Μπαταρίας Hyundai HCS 21800VB


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
5 Νοεμβρίου 2023

Ισχυρό αλυσοπρίονο μπαταρίας με μοτέρ brushless ισχύος 800w.


Το κλαδευτικό αλυσοπρίονο μπαταρίας Hyundai HCS 21800VB είναι ένα από τα δύο νέα αλυσοπρίονα που κυκλοφόρησε η εταιρεία Hyundai.


Το προηγούμενο μοντέλο αλυσοπριόνου μπαταρίας που είχα παρουσιάσει, το HCS 2110VB, είχε αυτόματη αντλία λίπανσης της αλυσίδας, ενώ το τρέχον μοντέλο HCS 21800VB διαθέτει χειροκίνητη αντλία με φουσκά. Θα το ξεχωρίσετε επίσης για την μεγάλη λάμα που χρησιμοποιεί και την δύναμή του.


Το μοτέρ που χρησιμοποιεί είναι brushless και έχει ισχύ 800W. Η τάση λειτουργίας του είναι 21V και έχει 5200 στροφές ανά λεπτό χωρίς φορτίο. Η ταχύτητα της αλυσίδας είναι 10 m/s. Η λάμα έχει μήκος 20cm και είναι τύπου carving. Η αλυσίδα έχει βήμα 1/4", πάχος οδηγού 1,1mm και 47 οδηγούς.


Στην αρχική συσκευασία, το αλυσοπρίονο περιλαμβάνει δύο μπαταρίες 21V, με χωρητικότητα 3Ah.


Το βάρος του αλυσοπρίονου με την μπαταρία τοποθετημένη είναι 1826 γραμμάρια.


Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα του αλυσοπρίονου, πρέπει να σημειωθεί η δυνατότητά του να συνδυαστεί με την τηλεσκοπική προέκταση της εταιρείας Hyundai, μοντέλο HCP 21VB, μετατρέποντας το σε κοντατοπρίονο. Η τηλεσκοπική προέκταση έχει μήκος 1,3μ - 2,5μ και βάρος 1650 γραμμαρίων.


Στις δοκιμές που διεξήχθησαν, το αλυσοπρίονο απέδειξε ότι είναι πολύ ισχυρό, καθιστώντας το ιδανικό για εργασίες κλαδέματος και κοπές διαφόρων ξύλων. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, πραγματοποιήθηκαν κοπές σε ξερο ξύλο ελιάς με μεγάλες διαστάσεις, όπου το αλυσοπρίονο αποδείχθηκε αποτελεσματικό. Ωστόσο, δεν προορίζεται για κοπές σε μεγάλη διαμέτρου ξύλα.


Το αλυσοπρίονο Hyundai HCS 21800VB προσφέρεται στην αρχική τιμή των 119,90€ με τις δύο μπαταρίες και τον φορτιστή, στο Κοντόπουλος Γεωπονικό Κατάστημα.