Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Δίσκος Δίφτερος Θαμνοκοπτικού Πριονωτός Visco ΔΙΘ-011


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
7 Οκτωβρίου 2023

Τα θαμνοκοπτικά μηχανήματα είναι τα βασικότερα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε μια έκταση από χόρτα ή μικρούς θάμνους .

 

Σημαντικό ρόλο για την αποτελεσματικότητα του θαμνοκοπτικού μέσου είναι και η σωστή επιλογή του κοπτικού μέσου που θα χρησιμοποιήσουμε.

 

Στο σημερινό βίντεο θα σας παρουσιάσω έναν δίσκο δίφτερο της εταιρείας Visco Parts το μοντέλο ΔΙΘ-011 όπου θα τον ξεχωρίσουμε για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του . Στην κάθε πλευρά του έχει μια εσοχή προς τα μέσα και ταυτόχρονα είναι πριονωτός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πολύ αποτελεσματικός σε χόρτα με σκληρό και ξυλώδες κορμό όπως επίσης και σε μικρούς θάμνους.

 

Το πάχος του είναι 1,6mm  , η τρύπα του δίσκου είναι στα 25,4 mm όπου ταιριάζει στα περισσότερα θαμνοκοπτικά μηχανήματα και το μήκος του είναι 35,5cm .

 

Στις δοκιμές που έγιναν έδειξε πολύ γρήγορα ότι πρόκειται για ένα κοπτικό εξάρτημα για δύσκολες καταστάσεις !

 

Είναι αποτελεσματικό σε χόρτα που είναι πυκνά και σε μεγάλο ύψος καθώς τα θρυμματίζει πολύ γρήγορα και δεν μειώνονται οι στροφές του μηχανήματος. Λόγο των πριονωτών πλευρών του έχει εξαιρετική εφαρμογή και σε θαμνώδες εκτάσεις μιας και "πριονίζει" τους κορμούς των θάμνων με μεγάλη ευκολία! Στα θετικά του είναι ότι δεν μεταφέρει κραδασμούς στον χειριστή καθώς είναι πολύ κοφτερός και μειώνετε η αντίσταση του στην επιφάνεια που έρχεται σε επαφή.

 

Το κόστος του είναι επίσης ένα από τα πολύ θετικά του μιας και είναι στα 6€ και το βρείτε στο Κοντόπουλος - Γεωπονικό Κατάστημα.