Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Διαφυλλικός Ψεκασμός - Πως Να Έχουμε Καλύτερα Αποτελέσματα


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
3 Μαίου 2022

ΔΙΑΦΥΛΛΙΚΗ ΛΙΠΑΝΣΗ - ΠΩΣ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ Πολλοί είναι οι καλλιέργητες που κάνουν κάποιο ψεκασμό στην καλλιέργεια τους είτε σαν ψεκασμό διαφυλλικής θρέψης είτε για προστασία . Είναι όμως σωστή η διαδικασία που κάνουμε τους ψεκασμούς ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα ;; Πρέπει να προσέξουμε και να ακολουθήσουμε κάποιους "κανόνες" που θα μας εξασφαλίσουν σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα . Το να ξέρουμε τις έλλειψης που έχει η καλλιέργεια μας είναι το σημαντικότερο από όλα καθώς έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε στοχευμένη θρέψη!!

Η ρύθμιση του pH του ψεκαστικού διαλύματος επίσης θα βοηθήσει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από τα φύλλα .

Ο χρόνος που θα κάνουμε τον ψεκασμό είναι σημαντικός καθώς της μεσημεριανές ώρες δεν έχει καλά αποτελέσματα ο ψεκασμός καθώς τα στοματίδια των φύλλων είναι "κλειστά" .

Γενικά αποφεύγουμε να κάνουμε ψεκασμούς όταν η θερμοκρασία είναι άνω των 27°C. Ιδιαίτερη προσοχή στο συνδυασμό πολλών σκευασμάτων ταυτόχρονα σε ένα βυτίο καθώς μπορεί κάποια σκεύασματα να μην συνδυάζονται ή να μειωθεί η απορροφητικότητα κάποιου στοιχείου. ΠΑΝΤΑ συμβουλευόμαστε τον τοπικό μας γεωπόνο που θα μας φτιάξει ένα πρόγραμμα θρέψης.Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να κάνουμε στοχευμένους ψεκασμούς με τα στοιχεία και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται η καλλιέργεια μας , ακριβώς την εποχή που θα τα έχει ανάγκη ! Επίσης ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κατά την διάρκεια των ψεκασμών ασχέτως αν η εφαρμογή γίνεται με σκευάσματα που έχουν έγκριση στην βιολογική γεωργία ή είναι συμβατικής καλλιέργειας...