Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Αγωγιμόμετρο θρεπτικών συστατικών Hanna HI98330


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
15 Οκτωβρίου 2023

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο μέτρησης της αγωγιμότητας για όλες τις καλλιέργειες.

Αποτελεσματικότητα ενός σκευάσματος θρέψεις;

 

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις όπου ένας καλλιεργητής να αναφέρει ότι είχε πολύ καλά αποτελέσματα με ένα συγκεκριμένο σκεύασμα ενώ ταυτόχρονα ένας άλλος καλλιεργητής να μην είχε τα ίδια αποτελέσματα ....

 

Η αποτελεσματικότητα ενός σκευάσματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντε.

 

Κάποιοι από αυτούς είναι το pH αλλά και η αγωγιμότητα του εδάφους ή του νερού που χρησιμοποιούμε στην καλλιέργεια μας .

 

Σε προηγούμενο βίντεο σας είχα παρουσίαση ένα φορητό πεχάμετρο της εταιρείας Hanna το μοντέλο HI981030 . ( Δες το βίντεο εδω : https://youtu.be/knz0cIfh6TM )

 

Στο σημερινό βίντεο θα σας παρουσιάσω ένα νέο αγωγιμόμετρο που κυκλοφορεί από την εταιρεία Hanna το μοντέλο GroLine® Nutrient Tester EC/TDS – HI98330.

 

Πρόκειται για ένα αγωγιμόμετρο που είναι πολύ εύκολο στην χρήση του , εξαιρετικά ανθεκτικό και το βασικότερο δεν χρειάζεται βαθμονόμηση ( calibration ) από τον χρήστη .

 

Το  Hi98330 μέτρα με ακρίβεια την ηλεκτρική αγωγιμότητα (EC) σε mS/cm και τα συνολικά διαλυμένα στερεά TDS) σε μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) των θρεπτικών ουσιών στο νερό.

 

Ιδανικό για καλλιέργειες εντός θερμοκηπίου κυρίως σε συστήματα υδροπονίας αλλά και γενικά σε οποιαδήποτε καλλιέργεια που θέλουμε να γνωρίζουμε την αγωγιμότητα του εδάφους και νέρου που χρησιμοποιούμε σε αυτή.

 

Η χρήση του αγωγιμόμετρου είναι πολύ απλή !

 

Όταν το παραλάβουμε αφαιρούμε την ταινία ασφαλείας από την μπαταρία και βιδώνοντας το πάνω μέρος ( το καπάκι ) και αυτό ενεργοποιείται . Αφού γίνει ο έλεγχος των led είναι έτοιμο προς χρήση.  Το λαμπάκι που θα ανάψει θα μας δείξει την ηλεκτρική αγωγιμότητα του δείγματος σε mS/cm και  ταυτόχρονα σε συνολικά διαλυμένα στερεά ppm .

 

Όταν το αγωγιμόμετρο αν δεν το χρησιμοποιούμε για 30sec αυτό απενεργοποιείται για εξοικονόμηση ενέργειας . Όταν το φέρουμε σε επαφή με το νερό ξανά ενεργοποιείται χωρίς να χρειάζεται να βιδώνουμε και να ξεβιδώνουμε το καπάκι ενεργοποιήσεις.

 

Στα θετικά του έρχεται να προστεθεί η δυνατότητα που έχει να κάνουμε ανάδευση  και ταυτόχρονα να παίρνουνε μέτρησης με την χρήση του ίδιου του αγωγιμόμετρου .

 

Σίγουρα είναι ένα απαραίτητο όργανο μέτρησης για όλους τους καλλιεργητές ώστε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων που χρησιμοποιούν στις καλλιέργεια τους είτε μέσω του  εδάφους , είτε μέσω του νερού σαν υδρολίπανση ή μέσω διαφυλλικής λίπανσης. Φυσικά όλα αυτά σε συνεργασία με τον γεωπόνος μας !

 

Το αγωγιμόμετρο Hanna  GroLine HI98330 θα το βρείτε στην αρχική τιμή των 110,00€ + ΦΠΑ αλλά αναφέροντας το όνομα του καναλιού "Farmer Evolution " θα έχετε έξτρα έκπτωση 10% και η τελική τιμή διαμορφώνετε στα 99,00€ + ΦΠΑ.

 

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από την εταιρία HANNA INSTRUMENTS EΛΛΑΣ.

Για τηλεφωνική παραγγελία καλέστε στα τηλεφωνά  210 8235192 & 210 8227825.

 

 Η προσφορά ισχύει μέχρι της  31/12/2023.

www.hannagreece.gr