Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Τηλεκατευθυνόμενος Καταστροφέας Panther AMD R120


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
4 Μαίου 2024

Εύκολος χειρισμός , ενισχυμένο σασί με κινητήρα πετρελαίου 15hp


Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους τηλεκατευθυνόμενοι καταστροφείς είτε με μαχαίρια είτε με σφυριά.


Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά, καθώς ο χειρισμός τους γίνεται από απόσταση, δίνοντας στον χειριστή μια επιπλέον ασφάλεια. Έχουν χαμηλό ύψος και μπορούν να κινούνται κάνοντας χορτοκοπή κάτω από δέντρα ή φωτοβολταϊκά πάνελ, αλλά και σε έδαφος με μεγάλη κλίση.


Στο σημερινό βίντεο σας  παρουσιάζω έναν τηλεκατευθυνόμενο υβριδικό καταστροφέα, τον PANTHER AMD R120.

 

Η κίνησή του γίνεται με ερπύστριες οπού με τη σειρά τους παίρνουν κίνηση απο δύο ηλεκτροκινητήρες 800w brushless με ενσωματωμένο μειωτήρα βαρέως τύπου.

 

Η κίνηση των σφυριών γίνεται από έναν κινητήρα πετρελαίου που διαθέτει τον KOOP KD195FC με ισχύ 15 HP, όπως επίσης διαθέτει μίζα για την εκκίνησή του. Έχει πλάτος κοπής 120cm, εξασφαλίζοντας μεγάλη εμβέλεια κοπής για αποτελεσματικότερη εργασία.

Το ύψος κοπής είναι χειροκίνητα ρυθμιζόμενο σε 7 θέσεις, προσφέροντας ευελιξία ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους. Διαθέτει δύο ταχύτητες κίνησης αργό - γρήγορο, και η επιλογή της ταχύτητας γίνεται από το τηλεχειριστήριο.


Ηλεκτρικά ζυγισμένο στροφείο για μηδενικούς κραδασμούς, κουζινέτα με ρουλεμάν βαρέως τύπου, ιμάντες μετάδοσης KEVLAR όπως και ενισχυμένο σασί αυξάνουν με την σειρά τους  την αξιοπιστία του. Το πλάτος του μηχανήματος είναι 147cm, το ύψος του είναι 75cm, το μήκος του 165cm και το βάρος του είναι 390kg.

 

Ο καταστροφέας κινείται ουσιαστικά ηλεκτροκινητά από τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ που διαθέτει, και γι' αυτό θα πρέπει πάντα να έχουμε τις μπαταρίες του φορτισμένες με τον φορτιστή που διαθέτει.Θα πρέπει όμως πάντα να χρησιμοποιούμε τον καταστροφέα με τον κινητήρα να λειτουργεί, καθώς διαθέτει και ένα δυναμό όπου κρατάει τις μπαταρίες φορτισμένες. Για να ενεργοποιήσουμε τα σφυριά, θα πρέπει να αυξήσουμε στο μέγιστο τις στροφές του κινητήρα και μετά με τον μοχλό που διαθέτει να τα ενεργοποιήσουμε.

 

Στις δοκιμές έγιναν θρυμματισμοί χόρτων, μικρών και μεγάλων καλαμιών όπως και σε χόρτα με βάτα σε ύψος σχεδόν δύο μέτρων. Ο καταστροφέας ανταποκρίθηκε σε όλες τις κοπές δείχνοντας μας ότι έχει την απαιτούμενη ισχύ για να αντεπεξέλθει.

 

Όταν ρυθμίσουμε το ύψος του καταστροφέα στη χαμηλότερη επιλογή, ουσιαστικά κάνουμε πολύ χαμηλές κοπές, σχεδόν ακουμπώντας το χώμα.

 

Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο κλαδί μικρής διαμέτρου, θα μπορέσει να το θρυμματίσει όπως είδαμε και στο βίντεο.

 Προσωπικά θα το ξεχωρίσω για το ενισχυμένο του σασί, για την οικονομία καυσίμου που έχει ο κινητήρας με κατανάλωση περίπου δύο λίτρων πετρελαίου την ώρα, για την αποδοτικότητά του, όπως και τον εύκολο χειρισμό του.

 

Τον τηλεκατευθυνόμενο  καταστροφέας Panther AMD R120 κατασκευάζεται στην Κίνα και θα τον βρούμε στην τιμή 4,200 ευρώ στο Γεωπονικό Κατάστημα Κοντόπουλος.     (Για Παραγγελίες: 27210 27558)