Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Χλωρή Λίπανση - Εναλλακτικός Τρόπος Λίπανσης


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
3 Μαίου 2022

Χλωρή Λίπανση!


Ένας εναλλακτικός τρόπος λίπανσης σε μια καλλιέργεια! Ουσιαστικά μπορεί να θεωρηθεί ως συμπλήρωμα της οργανικής λίπανσης.


Ο σκοπός του βίντεο είναι να ενημερωθούμε ότι υπάρχει και αυτός ο τρόπος λίπανσης σε μια καλλιέργεια έστω περιληπτικά χωρίς να αναφέρω πολλές λεπτομέρειες καθώς θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο.


Ψυχανθή ή Αγρωστώδη ;


Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο είδος του φυτού που θα επιλέξουμε να καλλιεργήσουμε καθώς το κάθε φυτό μας δίνει διαφορετικά στοιχεία και ποσοστά θρέψεις.


Ενσωμάτωση στο έδαφος ή κόψιμο και εδαφοκαλυψη;


Για να μπορέσουμε να κάνουμε χλωρή Λίπανση θα πρέπει να ενσωματώσουμε τα φυτά που θα καλλιεργήσουμε όταν είναι στο στάδιο της άνθησης ώστε να δώσουμε τα θρεπτικά στοιχεία του φυτού δύο έδαφος .



Με τα ψυχανθή καθώς έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν το άζωτο της ατμόσφαιρας στις ρίζες τους μέσω τον αζωτοβακτηριων που έχουν μπορούμε να μην τα ενσωματώσουμε και να τα κόψουμε, ώστε να εκμεταλλευτούμε το υπάρχον Άζωτο που υπάρχει στις ρίζες τους για την δική μας καλλιέργεια.


Όταν η διαδικασία χλωρής λίπανσης επαναλαμβάνεται και την επόμενη χρονιά τότε επιλέγουμε είδος φυτού ( σπόρο) που δεν ανήκει στην ίδια οικογένεια φυτών με την προηγούμενη σπορά