Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Τροχιστικό Αλυσίδας PARKSIDE LIDL 26,99€


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
29 Μαρτίου 2024

Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος τροχίσματος


Το να διατηρούμε πάντα την αλυσίδα του αλυσοπρίονου μας τροχισμένη είναι πολύ σημαντικό, καθώς έτσι είναι αποδοτικό αλλά ταυτόχρονα δεν ζορίζουμε και το ίδιο το αλυσοπρίονο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακονίσουμε την αλυσίδα. Ο πιο γνωστός και ίσως και ο καλύτερος είναι με τη χρήση μιας λίμας χειροκίνητα, είτε με τη χρήση κάποιου οδηγού είτε ελεύθερα. Στην αγορά υπάρχουν επίσης τροχιστικά χειρός που λειτουργούν με τάση 12V, αλλά και ηλεκτρικά τροχιστικά όπως αυτό που θα παρουσιάσω σήμερα.


Πρόκειται για ένα τροχιστικό αλυσίδας της εταιρίας PARKSIDE PSG 85 C2. Διαθέτει μοτέρ με ισχύ 85W και περιστρέφεται με 5000 στροφές ανά λεπτό. Ο δίσκος τροχισμάτων που χρησιμοποιεί είναι 3,2mm και καλύπτει αλυσίδες 3/8 και ¼. Για να χρησιμοποιήσουμε το τροχιστικό, πρέπει να το στερεώσουμε σε μια σταθερή επιφάνεια για ασφαλή λειτουργία.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναρμολόγηση και τις ρυθμίσεις του τροχιστικού παρουσιάζονται στο βίντεο.


Με τη χρήση του ηλεκτρικού τροχιστικού πετυχαίνουμε εύκολα και γρήγορα ακονίσματα στις αλυσίδες μας. Κατά τη διάρκεια του τροχισμού, ακουμπάμε το δίσκο σταδιακά στα δόντια της αλυσίδας ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και η καύση τους.


Σίγουρα πολλοί προτιμούν το τροχίσμα της αλυσίδας με χειροκίνητη λίμα, που κατά τη γνώμη μου είναι ο ιδανικός τρόπος, αλλά αυτή η πρακτική απαιτεί κάποιες γνώσεις για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός ηλεκτρικού τροχιστικού.


Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνεται ο εύκολος και γρήγορος τρόπος ακονίσματος της αλυσίδας. Ωστόσο, μεταξύ των μειονεκτημάτων, μπορούμε να αναφέρουμε την αυξημένη φθορά της αλυσίδας κατά τη διάρκεια του ακονίσματος και τον κίνδυνο καύσης της αλυσίδας αν η επαφή του δίσκου με τα δόντια της αλυσίδας είναι συνεχής.


Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά τροχιστικά στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές, καθιστώντας τα πολύ προσιτά. Το σημερινό τροχιστικό που παρουσιάζω, το PARKSIDE PSG 85 C2, είναι ένα από αυτά, καθώς το απέκτησα από το LIDL στην τιμή των 26,99€.