Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Σταθεροποιητής και Μειωτής Τάσεως Ελαιοραβδιστικών


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
18 Νοεμβρίου 2000

Δυνατότητα λειτουργίας ελαιοραβδιστικών μπαταριάς σε γεννήτρια και το αντίστροφο



Τα παραπάνω μηχανήματα που ανέφερα είναι πολύ χρήσιμα για να λύσουμε κάποια θέματα που δημιουργούνται όταν χρησιμοποιούμε δύο ελαιοραβδιστικά μηχανήματα διαφορετικών εταιρειών σε μια γεννήτρια και όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ελαιοραβδιστικό τύπου χτένας σε γεννήτρια.

Τι ακριβώς κάνει το κάθε μηχάνημα αλλά και πότε το χρησιμοποιούμε;


Μειωτής Τάσης Γεννήτριας για Ελαιοραβδιστικά

Ο Μειωτής Τάσης έχει δυνατότητα εισόδου από 12V έως 30 V DC και η έξοδος του ρυθμίζετε μέσω ενός ποτενσιόμετρου που διαθέτει.

Όταν κάποιος ελαιοκαλλιεργητής έχει στην κατοχή του ή έτυχε να χρησιμοποιήσει ελαιοραβδιστικά διαφορετικών εταιρειών σε μια γεννήτρια παρατήρησε ότι το ένα από αυτά χρειάζεται περισσότερη ή λιγότερη τάση για να δουλέψει σε σύγκριση με το άλλο. Το αποτέλεσμα είναι το ένα να δουλεύει σε κανονικές στροφές και το άλλο σε πολύ χαμηλές ή το αντίθετο.

Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε έναν Μειωτή Τάσης.

Ρυθμίζουμε την γεννήτρια να έχει τάση εξόδου , όσο χρειάζεται το ένα ελαιοραβδιστικό για να δουλέψει και να είναι αποδοτικό. Συνδέουμε τον μειωτή τάσης στην γεννήτρια και στην συνέχεια το δεύτερο ελαιοραβδιστικό στην έξοδο του Μειωτή Τάσης. Έτσι μειώνουμε την τάση εξόδου της γεννήτριας ανάλογα την τάση που χρειάζεται το δεύτερο ελαιοραβδιστικό μηχανήμα για να είναι εξίσου αποδοτικό.


Σταθεροποιήτης Τάσης Γεννήτριας

Ο σταθεροποιητής τάσης έχει την δυνατότητα να έχει είσοδο από 12V εως 30VDC και να μας δίνει μια σταθερή τάση εξόδου στα 14VDC.

Έτσι μπορούμε να συνδέσουμε στην γεννήτρια ελαιοραβδιστικά τύπου χτένας που είναι για χρήση με μπαταρία όπως και ελαιοραβδιστικά αχινού με ενσωματωμένο ποτενσιόμετρο.


Ρυθμιστής Στροφών Ελαιοραβδιστικών

Τον ρυθμιστή στροφών των συνδέουμε σε μια μπαταρία 12V ( τύπου αυτοκινήτου) και έχει την δυνατότητα να μας δώσει τάση εξόδου από 12V έως 16V DC έξοδο.

Μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε ελαιοραβδιστικό τύπου αχινού που είναι για χρήση σε γεννήτρια, με μπαταρία. Αρκεί φυσικά το ελαιοραβδιστικό να έχει τάση λειτουργίας 15V με 16V DC.
Θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε και με ελαιοραβδιστικά μηχανήματα αχινού ή χτένας που προορίζονται για χρήση με μπαταρία .

Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να αυξήσουμε λίγο τα Volt εξόδου της μπαταρίας δίνοντας λίγες παραπάνω στροφές στο ελαιοραβδιστικό.


Προσοχή!!! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβούμε την τάση λειτουργίας που προτείνει ο κατασκευαστής του εκάστοτε ελαιοραβδιστικού.


Οι τιμές των παραπάνω μηχανημάτων είναι οι εξής:

Μειωτής Τάσης Γεννήτριας : 60,00 €
Σταθεροποιήτης Τάσης Γεννήτριας : 60,00 €
Ρυθμιστής Στροφών Ελαιοραβδιστικών :  80,00 €


Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τηλεφωνικές παραγγελίες στο www.3technik.com και στο τηλέφωνο 6977353927 - Νικόλαος Τσαβαλιάς Μηχανικός Αυτοματισμού.