Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Πώς επιλέγω κλαδευτικό αλυσοπρίονο βενζίνης;


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
11 Νοεμβρίου 2000

Τι πρέπει να προσέξουμε άλλα και με τι κριτήρια επιλέγουμε κλαδευτικό αλυσοπρίονο.




Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα εργαλεία κλαδέματος σε μια δέντροκαλλιέργεια.

Στην Ελληνική αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά μοντέλα κλαδευτικών αλυσοπρίονων από διάφορες εταιρείες.

Με τι κριτήρια επιλέγουμε  κλαδευτικό αλυσοπρίονο;

•Το βασικότερο κριτήριο ενός κλαδευτικού αλυσοπρίονου είναι το χαμηλό του βάρος.  Όσο πιο ελαφρύ τόσο πιο ξεκούραστο θα είναι η χρήση του. Το βάρος τους συνήθως είναι κάτω από 3kg με τα πιο ελαφριά στην κατηγορία τους να είναι λίγο κάτω από 2.5kg .

•Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τον κλαδευτικών αλυσοπρίονων είναι η λάμα τους που έχει μήκος 25cm έως 30cm . Είναι τύπου Carving , μυτερή στο μπροστινό μέρος όπου έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε στοχευμένα κόψιματα. Αν υπάρχει δυνατότητα επιλέγουμε λάμα με γρανάζι. Σε περίπτωση που η λάμα δεν είναι με γρανάζι δεν σφίγγουμε την αλυσίδα πολύ ώστε να μειωθεί η τριβή στο μπροστινό μέρος της.

•Κάποια μοντέλα κλαδευτικών αλυσοπρίονων χρησιμοποιούν καρμπυρατέρ της εταιρείας Walbro ( Made in Japan) δίνοντας τους μια έξτρα αξιοπιστία και ποιότητα.

Ποιο μοντέλο να επιλέξουμε από τα τόσα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά;

Όλοι μας γνωρίζουμε τα κλαδευτικά αλυσοπρίονα μεγάλων και  επώνυμων εταιρειών. Χαρακτηριστικό τους τα πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά τους , η ποιότητα κατασκευής και το χαμηλό βάρος τους . Έχουν όμως και αυξημένο κόστος που αδυνατούν πολλοί να διαθέσουν. Σε κάθε περίπτωση πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους !!

Θα προτείνω τρία (3) κλαδευτικά αλυσοπρίονα που έχω δοκιμάσει και έχω κάνει παρουσίαση τους στο κανάλι μου Farmer Evolution. Στο link που ακολουθεί θα τα βρείτε στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς μέσω του BestPrice.gr . Είναι κλαδευτικά αλυσοπρίονα σε προσιτές τιμές και με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

https://www.bestprice.gr/c/1803766836/kladeytika-alysopriona