Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Πως επιλέγω γεννήτρια βενζίνης και μπαταριά για ελαιοραβδιστικό.


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
29 Σεπτεμβρίου 2023

Ένας πλήρης οδηγός με τι κριτήρια επιλέγουμε γεννήτρια και μπαταριά ανάλογα των τύπο ελαιοραβδιστικού που έχουμε επιλέξει.


Για να μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε το ελαιοραβδιστικό μας μηχάνημα με ρεύμα υπάρχουν δυο επιλογές, η πρώτη επιλογή είναι με γεννήτρια βενζίνης και η δεύτερη με μπαταριά.


Η απόφαση αυτή είναι κρίσιμη, καθώς επηρεάζει την απόδοση, την αυτονομία και την ευκινησία των εργασιών ελαιοσυγκομιδής .


Γεννήτρια Βενζίνης


Η γεννήτρια βενζίνης αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή, ειδικά για τα ελαιοραβδιστικά μηχανήματα τύπου "αχίνου".
Οι γεννήτριες βενζίνης μπορούν να λειτουργούν για πολλές ώρες, παρέχοντας συνεχή ρεύμα χωρίς διακοπή. Έχουν πολλαπλές εξόδους, επιτρέποντας την τροφοδοσία πολλαπλών ελαιοραβδιστικών μηχανημάτων ταυτόχρονα. Διαθέτουν ρυθμιστές στροφών, που επιτρέπουν τον έλεγχο της ταχύτητας και της ισχύος εξόδου.


Στα μειονέκτημά τους είναι ο αυξημένος θόρυβος κατά τη λειτουργία τους.


Στο εμπόριο θα βρούμε γεννήτριες με δυναμό οπού έχουν έξοδο από 12V έως 30V και γεννήτριες με έξοδο 12V αλλά και 220V.


Η δεύτερη κατηγορία με έξοδο και 220V έχει το μειονέκτημα ότι έχει σχετικά αυξημένο βάρος και κάνει πιο δύσκολη την μεταφορά της αλλά ταυτόχρονα έχει και το πλεονέκτημα ότι με την έξοδο των 220V μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εργασίες.


Υπάρχει και η κατηγορία των μικρό γεννητριών με την χρήση ενός μικρού κινητήρα 2,5hp και ενός δυναμό με το πλεονέκτημα του πολύ χαμηλού βάρους και έχει έξοδο για ταυτόχρονη τροφοδοσία δυο ελαιοραβδιστικών μηχανημάτων


Μπαταρία


Η χρήση μπαταρίας για ελαιοραβδιστικά μηχανήματα τύπου "χτένας", προσφέρουν αθόρυβη λειτουργία χωρίς τον θόρυβο των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Δεν απαιτείται καύσιμο, καθώς η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται απλά με ηλεκτρικό ρεύμα.


Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την περιορισμένη αυτονομία, που εξαρτάται από τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την ισχύ του μοτέρ του ελαιοραβδιστικού μηχανήματος.


Πρέπει να σημειωθεί ότι, παρότι τα ελαιοραβδιστικά τύπου "αχίνου" συνήθως χρησιμοποιούν γεννήτριες, υπάρχουν τρόποι για να τροφοδοτηθούν με μπαταρίες, με τη χρήση ενός ρυθμιστή στροφών αυξομειώνοντας τις στροφές όπως γίνετε σε μια γεννήτρια βενζίνης.


Τα ελαιοραβδιστικά τύπου "χτένας" μπορούν να λειτουργήσουν με γεννήτριες με την χρήση ενός σταθεροποιητή τάσης έχοντας σταθερή τάση στην έξοδο του.


Η φόρτιση και η διατήρηση της μπαταρίας είναι ζωτικής σημασίας για την αποδοτική λειτουργία των ελαιοραβδιστικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούν μπαταρίες.


Επιλέγοντας τον κατάλληλο φορτιστή-συντηρητή, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η μπαταρία θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο φορτιστής πρέπει να είναι συμβατός με τη χωρητικότητα της μπαταρίας που χρησιμοποιείτε και να έχει την κατάλληλη ισχύ για τη γρήγορη και αποτελεσματική φόρτιση της μπαταρίας.


Εάν πρόκειται να αφήσετε τη μπαταρία αχρησιμοποίητη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ένας φορτιστής με λειτουργία συντήρησης (συντηρητής) είναι πολύ χρήσιμος. Αυτός ο τύπος φορτιστής διατηρεί την μπαταρία σε υψηλά επίπεδα φόρτισης χωρίς να την υπερφορτίζει, βοηθώντας έτσι στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.



Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τις συλλογές που έχω φτιάξει στον προσωπικό μου λογαριασμό στο BestPrice.gr με επιλεγμένα μηχανήματα ανά κατηγορία .


Φυσικά θα τα βρείτε και στις καλύτερες τιμές της αγοράς στο BestPrice.gr !!!!


Γεννήτριες Ελαιοραβδιστικών 12V - 220V
https://www.bestprice.gr/c/1803771781/gennhtries-elaioravdistikon-12v-220v


Γεννήτριες Ελαιοραβδιστικών με δυναμό
https://www.bestprice.gr/c/1803771764/gennhtries-elaioravdistikon-me-dynamo


Μικρό Γεννήτριες Ελαιοραβδιστικών
https://www.bestprice.gr/c/1803771789/mikro-gennhtries-elaioravdistikon


Μπαταρίες Ελαιοραβδιστικών
https://www.bestprice.gr/c/1803771786/mpataries-elaioravdistikon


Φορτιστές - Συντηρητές Μπαταριών
https://www.bestprice.gr/c/1803771788/fortisths-synthrhths-mpatarion


Παρελκόμενα Ελαιοραβδιστικών
https://www.bestprice.gr/c/1803771787/parelkomena-elaioravdistkon