Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Πώς επιλέγω γάντια εργασίας και τι πρέπει να προσέξω


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
18 Απριλίου 2023

Τα προστατευτικά γάντια αποτελούν ουσιαστικό μέρος του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (ΜΑΠ) που χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες αλλά και εργασίες που εκτελούμε  για την προστασία των χεριών από τραυματισμούς, χημικές ουσίες και μόλυνσης.


Όταν επιλέγετε προστατευτικά γάντια, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους συγκεκριμένους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσετε, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα γάντια και τη σωστή εφαρμογή.


Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξετε και κατηγορίες προστατευτικών γαντιών:

 

     Υλικό: Ο τύπος του υλικού που χρησιμοποιείται στα γάντια είναι καθοριστικός για τον καθορισμό του επιπέδου προστασίας τους. Τα κοινά υλικά περιλαμβάνουν το λατέξ, το νιτρίλιο, το βινύλιο, το νεοπρένιο, το δέρμα και διάφορα συνθετικά υλικά. Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του ανάλογα με την εφαρμογή.


     Αντοχή σε κινδύνους: Βεβαιωθείτε ότι τα γάντια παρέχουν προστασία έναντι των συγκεκριμένων κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσετε, όπως χημικά, τρυπήματα, κοψίματα, εκδορές κτλ.


     Εφαρμογή και άνεση: Τα γάντια πρέπει να εφαρμόζουν καλά και να φοριούνται άνετα για πολύωρη χρήση. Η σωστή εφαρμογή εξασφαλίζει καλύτερη επιδεξιότητα και μειώνει την κούραση των χεριών.


     Ανθεκτικότητα: Τα γάντια πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέχουν στις απαιτήσεις του εργασιακού σας περιβάλλοντος χωρίς να διακυβεύεται η προστασία.


     Συμμόρφωση με ταπρότυπα: Ελέγξτε για γάντια που πληρούν ή υπερβαίνουν τα ειδικά πρότυπα του κλάδου, όπως ANSI/ISEA, EN ή ISO.

 


Κατηγορίες προστατευτικών γαντιών:

 

     Γάντια μιας χρήσης: Συνήθως κατασκευασμένα από λάτεξ, νιτρίλιο ή βινύλιο, αυτά τα γάντια προσφέρουν προστασία από τη μόλυνση και είναι κατάλληλα για βραχυπρόθεσμη χρήση σε εφαρμογές χειρισμού τροφίμων, ιατρικών ή καθαριστικών.


     Γάντια ανθεκτικά στις χημικές ουσίες: Αυτά τα γάντια προστατεύουν από διάφορες χημικές ουσίες και συχνά κατασκευάζονται από υλικά όπως νιτρίλιο, νεοπρένιο, βουτύλιο ή PVC. Είναι ιδανικά για χρήση σε χημικές βιομηχανίες, φαρμακευτικές ή πετροχημικές βιομηχανίες.


     Γάντια ανθεκτικά στην κοπή: Σχεδιασμένα για προστασία από κοψίματα, αυτά τα γάντια κατασκευάζονται συνήθως από υλικά όπως Kevlar, Dyneema ή πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε βιομηχανίες όπως οι κατασκευές, η κατασκευή μετάλλων και ο χειρισμός γυαλιού.


     Γάντια ανθεκτικά στα τρυπήματα: Αυτά τα γάντια παρέχουν προστασία από τρυπήματα, από αιχμηρά αντικείμενα και συχνά είναι κατασκευασμένα από δέρμα, συνθετικά υλικά ή συνδυασμό και των δύο. Είναι κατάλληλα για χρήση σε βιομηχανίες όπως η διαχείριση απορριμμάτων και οι κατασκευές.


     Ανθεκτικά στη θερμότητα και στο κρύο γάντια: Κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες, αυτά τα γάντια προστατεύουν από εγκαύματα, κρυοπαγήματα και άλλους τραυματισμούς που σχετίζονται με τη θερμοκρασία. Συχνά χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες όπως συγκόλληση, χυτήρια ή εγκαταστάσεις ψύξης.


     Ηλεκτρομονωτικά γάντια: Σχεδιασμένα για προστασία από ηλεκτροπληξία, αυτά τα γάντια είναι κατασκευασμένα από μονωτικά υλικά όπως καουτσούκ και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από ηλεκτρολόγους και άλλους επαγγελματίες που εργάζονται με ηλεκτροφόρα εξαρτήματα.


     Γάντια ανθεκτικά στις κρούσεις: Αυτά τα γάντια προστατεύουν από τραυματισμούς πρόσκρουσης, που συχνά διαθέτουν επένδυση ή ενίσχυση στο πίσω μέρος του χεριού και των δακτύλων. Χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σε κατασκευές και σε λειτουργία βαρέων μηχανημάτων.


     Αντικραδασμικά γάντια: Σχεδιασμένα για να μειώνουν τον κίνδυνο του συνδρόμου δόνησης χεριού-βραχίονα, αυτά τα γάντια βοηθούν στην απορρόφηση και εξάλειψη των κραδασμών από εργαλεία και μηχανήματα. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε βιομηχανίες όπως οι κατασκευές, η εξόρυξη και η αυτοκινητοβιομηχανία.


 

Τα γάντια στο σύνολο τους έχουν χαμηλό κόστος ανάλογα την κατηγορία που ανήκουν και πρέπει να τα χρησιμοποιούμε πάντα κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούμε.


Περισσότερες πληροφορίες ανά κατηγορία και τιμές μπορείτε να βρείτε στο site : STOP