Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Λίπανση Ελιάς με εναλλακτικό τρόπο - Χλωρή Λίπανση!


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
23 Δεκεμβρίου 2022

Προφανώς ο συγκεκριμένος τρόπος λίπανσης σε μια καλλιέργεια δεν μπορεί να συγκριθεί με την βασική λίπανση ενός συνθέτου ή οργανικού λιπάσματος . Μπορούμε όμως να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα όταν η χλωρή λίπανση είναι μέρος κάποιον ενεργειών που εκτελούμε για να αυξήσουμε την γονιμότητα του εδάφους .



Ως στόχο έχουμε μέσω των φυτών που θα επιλέξουμε να κάνουμε σπορά ψυχανθή ή αγρωστώδη να αυξήσουμε το άζωτο και την οργανική ουσία του εδάφους.


Για να εκμεταλλευθούμε πλήρως όλο τα θρεπτικά στοιχειά που μπορεί να μας δώσει το εκάστοτε φυτό θα πρέπει να το ενσωματώσουμε στο έδαφος όταν θα είναι στο στάδιο της άνθησης.



Την φετινή χρόνια επέλεξα να κάνω σπορά Βίκου , Λούπινο , κτηνοτροφικό κουκί και Βρώμης .



Η σπορά έγινε σε έναν πεδινό ελαιώνα άλλα δοκιμαστικά και σε ένα ορεινό ελαιώνα με βαθμίδες (πεζούλες ). Αναμένουμε την ανάπτυξη τους οπού θα ακολουθήσει και το σχετικό βίντεο της ενσωμάτωσης των φυτών στο έδαφος .



Όταν η διαδικασία της χλωρής λίπανσης επαναλαμβάνεται και την επόμενη χρονιά τότε επιλέγουμε είδος φυτού ( σπόρο) που δεν ανήκει στην ίδια οικογένεια φυτών με την προηγούμενη σπορά .



Ένας εναλλακτικός τρόπος λίπανσης σε μια καλλιέργεια!



Ουσιαστικά μπορεί να θεωρηθεί ως συμπλήρωμα της οργανικής λίπανσης.



Ο σκοπός του βίντεο είναι να ενημερωθούμε ότι υπάρχει και αυτός ο τρόπος λίπανσης σε μια καλλιέργεια.



Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τον τοπικό σας γεωπόνο ώστε να σας προτείνει το κατάλληλο φυτό για χλωρή λίπανση που να είναι ιδανικό για την καλλιέργεια σας άλλα και για το έδαφος σας.