Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Ελιές Ενίσχυση της Υγείας του Εδάφους με Χουμικά και Φουλβικά Οξέα


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
9 Μαρτίου 2024

Εδαφοβελτιοτικά με στόχο την αύξηση της οργανικής ουσίας και των μικροοργανισμών


Η ποιότητα του εδάφους αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχία κάθε καλλιέργειας, ιδιαίτερα στην ελαιοκαλλιέργεια. Τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζω κάποια ριζοποτίσματα στους ελαιώνες μου με στόχο την αύξηση της οργανικής ουσίας και της μικροβιακής δραστηριότητας, προκειμένου να ενισχυθεί η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα δέντρα.


Ένα από τα βασικά προϊόντα που χρησιμοποιώ σε αυτές τις εφαρμογές είναι το Dynax της εταιρίας Agrology, το οποίο περιλαμβάνει εκχυλίσματα λεοναρδίτη, πλούσιο σε χουμικά και φουλβικά οξέα. Το Dynax ενισχύει τη δομή του εδάφους, βελτιώνει τη διαθεσιμότητα των θρεπτικών και θρέφει το εδαφικό μικροβίωμα.


Η εταιρία Agrology παρουσίασε φέτος νέες εκδόσεις του Dynax όπως το Dynax Core, Dynax Envi, και Dynax Leon. Επίσης, την εμφάνισή τους έκαναν και δύο νέα σκευάσματα με την ονομασία Fruitonic Base και Protonic Vortex. Τα δύο νέα σκευάσματα συνίσταται η χρήση τους για νέες φυτεύσεις, ενισχύοντας το ριζικό σύστημα αλλά και τη δυνατή ανάπτυξη του δέντρου.

Κάθε ένα από αυτά έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ενίσχυση διαφορετικών πτυχών της εδαφικής υγείας και της καλλιεργητικής ανάπτυξης.


Για την εφαρμογή του ριζοποτισματος στους ελαιώνες χρησιμοποιώ το ψεκαστικό μου μηχάνημα. Αφαιρώ τον ψεκαστικό αύλο και τον αντικαθιστώ με μια βάνα για τη ρύθμιση της ροής του διαλύματος.


Η αναλογία του σκευάσματος που χρησιμοποιώ είναι 10 έως 20 λίτρα ανά τόνο νερό, ανάλογα με το εάν συνδυάζω και άλλα σκευάσματα στο ίδιο βυτίο. Η δοσολογία ανά δέντρο για τα δέντρα μεγάλης ηλικίας είναι 5 έως 7 λίτρα ανά δέντρο.


Η δοσολογία προσαρμόζεται ανάλογα με την κατάσταση του εδάφους, για την οποία συνιστάται να συμβουλευτείτε τον τοπικό σας γεωπόνο ή να έλθετε σε επικοινωνία με κάποιον τεχνικό γεωπόνο της εταιρίας Agrology.


Παρακάτω ακολουθούν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα σκευάσματα
:

DYNAX® LEON: Βελτιώνει τη δομή του εδάφους και τη διαθεσιμότητα των θρεπτικών με 90% ραφιναρισμένο εκχύλισμα Λεοναρδίτη και 10% οργανικά πρεβιοτικά.

DYNAX® ENVI: Αυξάνει την πρωτεΐνησύνθεση και τη βιολογική δραστηριότητα στη ριζόσφαιρα με 80% Λεοναρδίτη και 20% μίγμα αμινοξέων και οργανικών πρεβιοτικών.


DYNAX® CORE: Ενισχύει την αντοχή στο αβιοτικό stress, βελτιώνοντας την υδατοδιαπερατότητα και τον αερισμό του εδάφους με 75% Λεοναρδίτη, 5% Ascophyllum nodosum και 20% άλλα οργανικά συστατικά.


FRUITONIC® BASE
: Κατάλληλο για συχνές εφαρμογές υδρολίπανσης, ενισχύει την πρωτεΐνησύνθεση και τη βιολογική δραστηριότητα στο έδαφος, περιλαμβάνοντας ένα μίγμα L-Αμινοξέων, Λεοναρδίτη και οργανικών Πρεβιοτικών.

PROTONIC® VORTEX: Προωθεί την ανθεκτικότητα σε αβιοτικό stress και την υγεία του εδάφους με εκχυλίσματα φυκιών, Λεοναρδίτη, οργανικά πρεβιοτικά, Καρβοξυλικά Οξέα, Μολυβδαίνιο και Σίδηρο.


Η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών αυτών είναι μακροχρόνια και για αυτό το λόγο εφαρμόζω τα ριζοποτίσματα αυτά κάθε χρόνο παρατηρώντας τη σταδιακή βελτίωση του εδάφους, χτίζοντας μια καλή βάση για το ριζικό σύστημα του δέντρου.

Όσοι διαθέτουν αρδευόμενους ελαιώνες θα μπορούσε να γίνει η εφαρμογή μέσω της υδρολίπανσης σε συνδυάζοντας ταυτόχρονα και κάποια λιπάσματα με πολύ καλά αποτελέσματα.


Όλα τα παραπάνω σκευάσματα που ανέφερα έχουν έγκριση στη βιολογική Γεωργία.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σκευάσματα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας AGROLOGY.