Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Ελαιοραβδιστικά Αγγελής Αχινός "ASTERAS"


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
19 Νοεμβρίου 2023

Νέα βελτιωμένα μοντέλα με χαμηλότερο βάρος και ευρύτερο εύρος ραβδίσματος.


Στην αγορά υπάρχουν πολλά μοντέλα ελαιοραβδιστικών που κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια. Καθώς ο χρόνος περνά, κάθε μοντέλο εξελίσσεται και αναβαθμίζεται για να βελτιώνει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και να αυξάνει την παραγωγικότητά του.

Αυτό συνέβη και με τη σειρά ελαιοραβδιστικών "Asteras" της εταιρείας ΑΓΓΕΛΗ.



Ο κατασκευαστής αποφάσισε να επικεντρωθεί σε κάποιες βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων η μείωση του βάρους του ελαιοραβδιστικού, και συγκεκριμένα αφαιρώντας βάρος από το μπροστινό μέρος της κεφαλής. Επιπλέον, επανασχεδίασε τα έκκεντρα για να αυξήσει το εύρος του ραβδίσματος και την παραγωγικότητα. Χρησιμοποίησε νέο σωλήνα από ανθρακόνημα υψηλής ποιότητας, διατηρώντας το χαμηλό βάρος και αυξάνοντας την αντοχή του σωλήνα.



Τα μοντέλα που παρουσιάζονται στο βίντεο είναι το "Asteras CF 4x4 All Carbon," το "Asteras Max 6x6," και το "Asteras Electric."


Η κεφαλή του "Asteras" είναι παλμική και διαθέτει έκκεντρα αντίβαρα Τ8 αλουμινίου, με 2 έκκεντρα, 32 κωνικές ακτίνες ανθρακονημάτων, ελαστομερές υλικό προηγμένης τεχνολογίας, και ατσαλένια γρανάζια.



Τα μοντέλα "Asteras CF 4x4 All Carbon" και "Asteras Max 6x6" χρησιμοποιούν ίδιο μοτέρ ισχύος 400W με 2000 στροφές ανά λεπτό στα 16V DC. Το μοντέλο "Asteras Electric" χρησιμοποιεί μοτέρ brushless ισχύος 1000W με 2850 στροφές ανά λεπτό στα 12V. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένο ρυθμιστή στροφών πάνω στο μοτέρ για ευελιξία στον έλεγχο των στροφών.



Η κεφαλή των ελαιοραβδιστικών 4x4 αποτελείται από δύο μέρη, ενώ το μοντέλο 6x6 διαθέτει τρία ανεξάρτητα κομμάτια ανά πλευρά, αυξάνοντας το εύρος του ραβδίσματος και την αποδοτικότητα.



Κατά τις δοκιμές, χρησιμοποιήθηκαν δύο γεννήτριες της εταιρείας ΑΓΓΕΛΗ. Η πρώτη, τροχιλάτη, με κινητήρα 7 ίππων, μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα με τρία ελαιοραβδιστικά και να ρυθμίσει την τάση από 12 έως 30V. Η δεύτερη, μικρογεννήτρια, χρησιμοποιεί κινητήρα 2,5 ίππων, συνδέεται με δύο ελαιοραβδιστικά, και επίσης ρυθμίζει την τάση εξόδου από 12 έως 30V. Το βάρος της μικρογεννήτριας είναι 18.5kg, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά.



Το κόστος των ελαιοραβδιστικών  με σωλήνα από ανθρακόνημα μήκους 2,5 μέτρων, διαμορφώνεται ως εξής: το "Asteras CF 4x4 All Carbon" στα 350 ευρώ, το "Asteras Max 6x6" στα 370 ευρώ, και το "Asteras Electric" στα 420 ευρώ.



Θα τα βρείτε στα συνεργαζόμενα καταστήματα με την εταιρεία ΑΓΓΕΛΗΣ.