Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Ψεκαστικά Συγκροτήματα GEOTEC


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
30 Μαρτίου 2023


Τα ψεκαστικά συγκροτήματα αποτελούνται από μια αντλία ψεκασμού σε συνδυασμό με έναν βενζινοκίνητο κινητήρα. 


Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα τους είναι ότι έχουν χαμηλό κόστος,  χαμηλό κόστος συντήρησης και είναι εύκολα στην μεταφορά τους.


Οι αντλίες ψεκασμού χωρίζονται σε δύο κατηγορίες :  Μεμβράνοφόρες και Εμβολοφόρες


Τις μεμβρανοφόρες αντλίες τις συναντάμε σε μεγαλύτερα και ακριβότερα ψεκαστικά συγκροτήματα αλλά και σε συρόμενα ψεκαστικά μηχανήματα που παίρνουν κίνηση από τρακτέρ.


Οι Εμβολοφόρες αντλίες είναι οι πιο κοινές αντλίες που βρίσκουμε στο εμπόριο και στα περισσότερα ψεκαστικά συγκροτήματα.


Έχουν χαμηλό κόστος και ανάλογα την δυνατότητα της αντλίας μπορούν να μας δώσουν έξοδο από 15 έως και 60 λίτρα νερό ανά λεπτό.


Τα ψεκαστικά συγκροτήματα που θα σας παρουσιάσω είναι της εταιρίας Geotec.


Πρόκειται για τα μοντέλα:


GEOTEC GTPS-45 E


Διαθέτει έναν κινητήρα της εταιρίας Geotec 7hp και η αντλία που χρησιμοποιεί είναι η Geotec GTPS-45 με έξοδο από 30 έως 45lt ανά λεπτό στα 40 bar . Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ιμάντα. Το κόστος του συγκεκριμένου συγκροτήματος είναι στα 289€.
Όταν συνδυαστεί με τον κινητήρα Briggs & Stratton CR750, 5hp το μοντέλο ονομάζεται GEOTEC GTPS-45 E B&S  με κόστος στα 299€.



GEOTEC GTPS-35 EM


Το συγκεκριμένο συγκρότημα διαθέτει την αντλία GTPS-35 που είναι χωρίς αεροδόκωνα διαθέτοντας ένα  χειριστήριο που μπορούμε να ρυθμίσουμε με ακρίβεια την πίεση που θα δουλεύει η αντλία. Η αντλία έχει δυνατότητα εξόδου από 24 έως 35lt το λεπτό με μέγιστη πίεση λειτουργίας τα 65bar ! Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ο Mitsubishi GB18G - 6.5hp και παίρνει κίνηση από ιμάντα. Το μοντέλο ονομάζεται GEOTEC GTPS-35 EM με κόστος στα 289€.  Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με τον κινητήρα Geotec 7hp και ονομάζεται GEOTEC GTPS-35 E με κόστος 289€.


Η συγκεκριμένη αντλία έχει και μια έκδοση που μπορεί να συνδεθεί απευθείας στον κινητήρα χωρίς την χρήση ιμάντα με ένα κομπλερ  . Το μοντέλο της αντλίας λέγεται GEOTEC GTPS-35 D. Η δοκιμή θα γίνει με έναν κινητήρα Geotec 7hp και το συγκρότημα ονομάζεται GEOTEC GTPS-35 DE. Η τιμή του είναι στα  299€.


Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με τον κινητήρα Mitsubishi GB18G, 6.5hp  GEOTEC GTPS-35 DEM με κόστος 429


Με τον κινητήρα Briggs & Stratton Vanguard 5.5 hp  ονομάζεται GEOTEC GTPS-35 DEVG με κόστος 349€.



GEOTEC GTPS-60


Πρόκειται για την μεγαλύτερη αντλία της εταιρίας Geotec σε ισχύ τόσο σε έξοδο ανά λίτρα το λεπτό όσο και σε πίεση λειτουργίας . Έχει έξοδο από 30 έως 60lt το λεπτό .
Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα τον κινητήρα που θα επιλέξουμε.
Επιλογή κινητήρα:
Geotec 208cc, 7hp – Ονομασία μοντέλου: GEOTEC GTPS-60 E. κόστος  319€.
Mitsubishi GB18G, 6.5hp - Ονομασία μοντέλου: GEOTEC GTPS-60 EM κόστος  469€
Με τροχήλατο σασί:
Briggs & Stratton Vanguard, 6.5 hp - Ονομασία μοντέλου: GEOTEC GTPS-60 EVG W κόστος  419€

Υπάρχει και μια ακόμα πιο οικονομική λύση που είναι η αντλία  GEOTEC GTPS-22 με αεροδόκωνα. Εχει έξοδο από 14 έως 25 lt το λεπτό στα 40bar .  Σε συνδυασμό με τον κινητήρα Geotec  7hp και ονομασία μοντέλου GEOTEC GTPS-22 E έχει κόστος 239€



Μετά τις δοκιμές που έγιναν τα προσωπικά μου συμπεράσματα:  Σε όλες τις κατασκευές υπάρχει ενισχυμένο σασί και προστασία από την πλευρά που είναι ο ιμάντας κίνησης.


Σίγουρα η αντλία που ξεχωρίζει είναι η GTPS-35  και GTPS-60 για το πολύ καλό χειριστήριο που διαθέτουν ώστε να ρυθμίζουμε με ευκολία την πίεση λειτουργίας. Επίσης το ότι μπορούν να ανεβάσουν πίεση έως και 65bar τις κάνει ιδανικές για ψεκαστικά μηχανήματα που συνδυάζονται με μεγάλο μήκος λάστιχου ψεκασμού.


Η έκδοση GEOTEC GTPS-35 D που συνδέεται απευθείας στον κινητήρα μέσω κομπλερ το κάνει να ξεχωρίζει για το μικρό της μέγεθος και την εύκολη μεταφορά της .


Τα παραπάνω συγκροτήματα θα τα βρείτε σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα καταστήματα με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος.