Farmer Evolution - Είστε κατασκευαστής ή αντιπρόσωπος αγροτικών μηχανημάτων;

logo

Η εξέλιξη στο farming, με reviews μηχανημάτων & γεωπονικές τεχνικές που κάνουν τη διαφορά!

Πολυμηχάνημα Visco VC255P EVO


Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
Farmer Evolution
17 Μαρτίου 2023

Τα πολυμηχανήματα είναι διαιρούμενα κάνοντας τα πολύ εύκολα στην μεταφορά τους αλλά και στην αποθήκευση τους .


Τα πλεονεκτήματα που έχει ένα πολυμηχάνημα είναι ότι συνδυάζει πολλά μηχανήματα σε ένα μειώνοντας το κόστος αγοράς από το την αγορά του κάθε μηχανήματος.


Το πολυμηχάνημα της εταιρείας Visco Parts έρχεται στην αρχική του συσκευασία με το εξάρτημα του κονταροπρίονου



Υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμόσουμε και άλλα εξαρτήματα όπως : προέκταση 0.5m , προέκταση 1m , εξαρτήμα μπορντουροψάλιδου 45cm , εξάρτημα Θαμνοκοπτικού με κεφαλή μεσινέζας και μεταλλικού δίσκου.


Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι δίχρονος τεχνολογίας Euro V (5) για μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία καύσιμου. Είναι 25.4cc κυβικά και έχει 1.0 hp ιπποδύναμη. Το δοχείο καύσιμου έχει χωρητικότητα 600ml και η αναλογία μίξης είναι 25ml λάδι μίξης σε 1lt βενζίνη.Το βάρος του πολυμηχανήματος χωρίς κάποιο εξάρτημα συνδεμένο πάνω του είναι 4.5kg.


Το εξάρτημα του κονταροπρίονου που έρχεται στην αρχική του συσκευασία έχει το πλεονέκτημα να έχει σπαστή κεφαλή. Υπάρχουν 7 προκαθορισμένες θέσεις που μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα την γωνία κοπής που επιθυμούμε. Η λάμα που χρησιμοποιεί είναι carving με γρανάζι και έχει μήκος 25cm. Η αλυσίδα εχει βήμα 1/4 με πάχος οδηγού 1.1mm και έχει 56 οδηγούς. Στην αρχική του συσκευασία θα βρούμε επίσης ένα γρανάζι κεφαλής 3/8 ώστε αν επιθυμούμε να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε λάμα και αλυσίδα με βήμα 3/8 και πάχος οδηγού 1.3mm . Tο βάρος του κονταροπρίονου σαν εξάρτημα είναι 1.8kg.


Με το εξάρτημα του μπορντουροψάλιδου μπορούμε να διαμορφώσουμε πολύ εύκολα κάποιο θάμνο που έχουμε στον κήπο μας. Έχει μήκος 45cm και το μήκος κοπής του 39cm. Η κεφαλή του είναι σπαστή όπου πολύ εύκολα μπορούμε να επιλέξουμε την γωνία κοπής που θα χρησιμοποιήσουμε. Το βάρος του 2.1kg


Ένα από τα πιο γνωστά εξαρτήματα των πολυμηχανήματων είναι το θαμνοκοπτικό.Το εξάρτημα του θαμνοκοπτικού έρχεται με αυτόματη κεφαλή μεσινέζας και έναν μεταλλικό δίσκο. Ο προφυλακτήρας που χρησιμοποιεί είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχει την δυνατότητα να ρυθμίσουμε το ύψος του .Όταν χρησιμοποιούμε την κεφαλή μεσινέζας τότε χρησιμοποιούμε όλο το ύψος του προφυλακτήρα. Αφαιρούμε το πρόσθετο κομμάτι του προφυλακτήρα όταν χρησιμοποιούμε τον μεταλλικό δίσκο για να κάνουμε κοψίματα σε χαμηλότερο ύψος . Το βάρος του θαμνοκοπτικού εξαρτήματος είναι 1.9kg.


Σε περίπτωση που θέλουμε να αυξήσουμε το μήκος του πολυμηχανήματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια από τις προέκτασης που διαθέτει η εταιρία Visco Parts με μήκος 0.5m και 1m.


Μετά τις απαραίτητες δοκιμές που έκανα τα προσωπικά μου συμπεράσματα: εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, ο κινητήρας εκκινεί εύκολα και έχουμε εύκολη πρόσβαση στο φίλτρο αέρος για να το καθαρίζουμε. Το σύστημα σύνδεσης μεταξύ των κομματιών του πολυμηχανήματος είναι εξαιρετικό ! Εκτός από τον σφιγκτήρα που διαθέτει υπάρχει και έξτρα ασφάλεια μέσω ενός πίρου που ασφαλίζει τους δύο σωλήνες μεταξύ τους δίνοντας μας την αίσθηση ότι το μηχάνημα που δουλεύουμε έχει ενιαίο σωλήνα( μπαστούνι) .


Το Κονταροπρίονο είναι πολύ πρακτικό με την σπαστή κεφαλή δίνοντας μας την δυνατότητα να κάνουμε εύκολα κοψίματα ακόμα και σε δύσκολα σημεία.


Με το Μπορντουροψάλιδο μπόρεσα και "κούρεψα" κάποιους θάμνους ( λιγούστρα ) που έχω στον κήπο μου δίνοντας τους ένα τετραγωνισμένο σχήμα.


Το θαμνοκοπτικό με την αυτόματη κεφαλή έδειξε να έχει την απαιτούμενη ισχύ για να κόψουμε τα χόρτα στην αυλή μας πολύ εύκολα και ξεκούραστα.


Πιστεύω ότι το πολυμηχάνημα είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει κάποια μηχάνηματα για να περιποιηθεί τον κήπο του ή να κάνει κάποιες εργασίες στην καλλιέργεια του. Στα πλεονεκτήματα του η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, το χαμηλό κόστος, η εύκολη μεταφορά αλλά και αποθήκευση του.


Η τιμή του πολυμηχανήματος διαμορφώνεται ως εξής :

  • Visco VC 255P EVO Κονταροπρίονο 199.00€
  • Εξάρτημα Μπορντουροψάλιδου 45cm 65.00€
  • Εξάρτημα Θαμνοκοπτικού με κεφαλή και δίσκο 45.00€
  • Προέκταση 0.5m 17€
  • Προέκταση 1m 29€


Το πολυμηχάνημα αλλά και τα παρελκόμενα του μπορείτε να τα βρείτε σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα καταστήματα με την εταιρία Visco Parts.